суботу, 28 січня 2017 р.

Як правильно та вигідно використовувати картку Payoneer в Україіні?

Платіжний сервіс Payoneer в Україні це найбільш зручний спосіб отримувати гроші з закордону. Особливо для фрілансерів та працівників що працюють віддалено.

Враховуючи той факт, що PayPal як найбільш безпечний та поширений сервіс в Україні не працює для отримання коштів, Payoneer залишається чи не єдиним доступним варіантом.

Звичайно, є інші, але про них мова піде в окремій статті. Далі спробуємо зрозуміти як використовувати Payoneer в Україні найбільш вигідно та зменшити комісії, при здійсненні операцій.

Payoneer в Україні Офіційний Сайт

На перший погляд, користуватись Payoneer в Україні дуже зручно, в принципі, як і в будь якій іншій країні світу. Проте, коли ви отримуєте передоплачену картку MasterCard та починаєте використовувати її за призначенням, у магазинах та банкоматах, з’являється бажання зрозуміти природу тарифів та комісій сервісу. Особливо, якщо ви були недостатньо уважні під час перегляду тарифів користування Payoneer в Україні.

Цікаво, що на сайті компанії немає такої інформації. Вона доступна тільки з сторінки вашого персонального аккаунта. Реєстрація безкоштовна, тому як тільки ви створите свій профіль, зможете перевірити тарифи.

Але для зручності, розглянемо їх тут:

Тип операції Розмір комісії Payoneer
Зарахування коштів 0 – $3 (залежно від джерела)
Платежі карткою 3,5% за конвертацію
Вивід коштів на банківський рахунок 2%
Зняття коштів в банкоматі/касі банку $3,50 + 3,5% за конвертацію + комісія банку*
Відмова у видачі готівки $1
Запит на перегляд балансу картки $1
Річне обслуговування картки $29.95
Перевипуск картки $12.95

* Деякі банки можуть нараховувати додаткову комісію при знятті готівки.   Тепер розглянемо зазначені тарифи більш детально.


Зарахування коштів на рахунок

Зарахування коштів на рахунок може бути здійснене або на картку, або на рахунок, реквізити якого ви можете знайти у своєму профілі перейшовши до пункту Отримання -> Global Payment Service.

На момент написання цієї статті доступно 3 рахунки, у Доларах США, Євро та Фунтах Стерлінгів. Для кожного є свої реквізити які ви можете надіслати своєму клієнту для оплати. Плата за зарахування зазвичай відсутня, проте, в залежності від способу оплати обраного платником, може коливатись від 0 до 3% від суми або до $3 у разі переказу з фрілансерських бірж.

Для прикладу, розглянемо виплату з популярної біржі UpWork. Як тільки ваші кошти стали доступні для переказу, тобто через 5 днів після підтвердження замовлення клієнтом, ви можете вивести їх на рахунок Payoneer. Така транзакція буде безкоштовною якщо ви погодитесь на зарахування коштів на протязі 2ох днів.

Якщо кошти вам потрібні терміново, оберіть послугу Миттєве Зарахування, яка буде коштувати вам $2,50. Сума переказу надійде на рахунок на протязі 2ох годин за мінусом $2,50, що будуть оплачені за послугу Миттєве Зарахування.

Сервіс Payoneer в Україні: Комісії для переказів з UpWork
Сервіс Payoneer в Україні: Комісії для переказів з UpWork


Розрахунки карткою Payoneer

Payoneer пропонує вам пластикову картку MasterCard для швидкого і зручного доступу до ваших коштів. Це круто! Ви можете використовувати її для оплати товарів, розрахунків в Інтернет, загалом як звичайну банківську картку. Проте, сума, що списується з рахунку буде залежати від валюти у якій здійснюється операція.

Якщо оплата проходить у USD, то сума списання буде точно така сама як сума до оплати. Payoneer не бере комісії за такі операції. Але, якщо ви оплачуєте у гривні, сервіс буде змушений буде здійснити конвертацію, згідно наступних правил:
  1. Для конвертації використовується обмінний курс MasterCard.
  2. Додатково нараховується 3,5% комісії за конвертацію. Іншими словами, курс буде нижче зазначеного на вказаний відсоток.


Зняття готівки у банкоматі чи касі банку

Окрім розрахунків, ви можете знімати кошти у банкоматі. Звичайно, в Україні більшість банкоматів просто не видадуть вам доллари. Тож, за умови зняття готівки у гривні, курс обміну знову буде обраховуватись згідно вище зазначених правил. Додатково, за кожне зняття ви змушені оплачувати $3,50, та комісію в банкоматі, якщо така присутня. Найбільш актуальну інформацію щодо зняття коштів в Україні можна знайти у обговореннях на форумі Payoneer

Тепер, спробуємо підрахувати, як зняття готівки відбувається на практиці. Для прикладу, розрахуємо яка сума буде списана з рахунку Payoneer за умови зняття ₴2500 у банкоматі чи касі банку та курсі обміну 25 UAH/USD згідно MasterCard. На перший погляд, з вашого рахунку мали б списати рівно $100.

Насправді… спробуємо підрахувати: ₴2500 / (₴25 – 3,5%) = $103,62 + $3,5 = $107,12
* Для зручності підрахунку використовуйте калькулятор Payoneer

Як бачимо, при знятті ₴2500 з рахунку Payoneer буде списано $107,12 замість $100, на які ми сподівались. Звісно при збільшенні суми виводу загальна комісія буде менша, при зменшенні – більша, відповідно.


Переказ коштів на банківський рахунок

Портал ain.ua вже писав про оновлення політики Payoneer, стосовно виводу коштів на рахунок в ПриватБанку. Детальна інструкція як підключити гривневий рахунок цього банку люб’язно опублікована на блозі. При виводі коштів на банківський рахунок, курс буде підрахований як середньоринковий. Дізнатись його можна на багатьох ресурсах, наприклад тут. Перевагою цього методу виведення коштів є менша комісія, лише 2% та можливість отримати кращий курс конвертації.

Часто середньоринковий курс виший за курс MasterCard, тому якщо вас влаштовує отримання коштів у гривні, цей спосіб вигідніший за попередній.

Окрім цього, ви не будете сплачувати $3,5 за операцію, як у випадку з зняттям у касі чи банкоматі. Нажаль, комісія за конвертацію у розмірі 3,5% все ж буде присутня.  


Обслуговування картки Payoneer

Окрім комісій Payoneer стягує плату за обслуговування вашої картки MasterCard. Річна плата за обслуговування становить $29.95 та сплачується з доступного балансу вашого рахунку після кожного наступного року користування. Крім того, у разі втрати картки Payoneer, або закінчення терміну її дії, повторний випуск коштуватиме $12.95.

Проте, усім новим користувачам сервіс пропонує отримати $25 при реєстрації що практично покриває перший рік обслуговування. Враховуючи цей бонус, перший рік обслуговування коштуватиме лише $4,95. Цей приємний подарунок від платіжної системи буде нарахований лише після надходження на ваш рахунок платежів, що у сумі більші або рівні $100.


Реєструйтесь зараз та отримуйте вже за два тижні свою картку Payoneer!


5 правил користування Payoneer в Україні

З комісіями та тарифами розібрались. Як видно, користуватись сервісом можна по-різному і від обраного способу буде залежати кінцева сума, що буде вам доступна. Тож, підсумовуючи, спробуємо створити список правил, що допоможуть отримати найбільш вигідні умови користування Payoneer в Україні.


1. Розберіться з тарифами та комісіями

Вивчіть тарифи та комісії на початку знайомства з сервісом. Це допоможе уникнути розчарувань в процесі подальшого користування. Мова все ж таки про ваші кошти, тому будьте уважні.


2. Оберіть вигідний спосіб виводу коштів

Найпростіше для користувача просто знімати готівку в банкоматі. Проте, цей спосіб найменш вигідний по причині потреби в коніертації валюти та комісій, що виникають у зв’язку з цим. Натомість спробуйте підключити свій банківський рахунок для переказу коштів, або знімайте готівку з картки за межами України в доларах.


3. Використовуйте Запити Платежів

Payoneer дозволяє вам надсилати запити платежів вашим замовникам. Для цього потрібен тільки email та країна проживання вашого клієнта щоб надіслати інвойс.

Запит платежу через Payoneer
Запит платежу через Payoneer


Ваш клієнт зможе оплатити його навіть не маючи рахунку Payoneer. Сервіс сам запропонує доступні для платника опції в залежності від країни в якій від проживає Способи оплати змінюються від країни в з якої здійснюється платіж.

Зарахування платежів після запиту здійснюється з комісією до 3% від суми, або без неї, що також залежить від способу платежу обраного замовником. Для кого це потрібно? Уявіть що ви знайшли клієнта поза фрілансерською біржею. Тоді надсилаєте йому запит, він оплачує замовлення і ви починаєте працювати. Просто і з мінімальними втратами у порівнянні з фріланс-біржами.


4. Звертайтесь у підтримку користувачів

Напевно найприємнішою перевагою Payoneer в Україні є повноцінний сервіс та підтримка користувачів російською мовою. Поки що жоден з конкурентів не може похвалитись тим самим. Більш того, інтерфейс сайту та вашого особистого кабінету перекладений цією ж мовою.

Тож, якщо у вас виникають запитання щодо роботи сервісу, достатньо просто подзвонити у службу підтримки, або звернутись в чат. Служба підтримки працює з 6.00 до 18.00 EST (тобто з 13.00 по Києву).

Зателефонувати дешево можна скориставшись сервісом Viber Out. Наприклад, за вказаним номером 1-646-658-3695 можна дзвонити по тарифу 1,9 центів/хв. Детальніше про тарифи Viber Out тут.


5. Використовуйте картку Payoneer для оплат в USD

Ваша картка Payoneer це все ж таки повноцінний платіжний засіб. Тому, якщо вам потрібно оплатити певний рахунок у доларах, сміло використовуйте її. Комісія за такі операції відсутня, адже валюта не конвертується.


Підсумки

Отже, підсумовуючи усе сказане, можна зробити висновок, що платіжний сервіс Payoneer зручний у використанні в Україні та надає послуги за відносно невелику плату. Порівняння рівня комісій з іншими сервісами не було наведено у цій статті, але Payoneer відчутно дешевший за конкурентів.

Плюс, він надає простий доступ до коштів на рахунку за допомогою картки MasterCard. Окремо варто відзначити російськомовну підтримку та локалізований інтерфейс, що відчутно спрощує роботу та управління фінансами. Тож, якщо ви починаєте свій шлях фрілансера, чи працюєте віддалено, Payoneer дасть вам можливість не думати про те як отримати зароблені кошти. Якщо у вас є що додати, або ви бажаєте висловити ваші думки щодо інформації наведеної у статті, залишайте їх у коментарях.

Реєструйтесь зараз та отримуйте вже за два тижні свою картку Payoneer!

Немає коментарів:

Дописати коментар